19 mei 2019 Cabaret in de Ent met Henk Boogaard

19 mei 2019 Cabaret in de Ent met Henk Boogaard

In zijn cabaretprogramma ‘Ínterne beslommeringen’ vertelt Henk Boogaard, dat alles wat men zegt en alles wat hij leest letterlijk bij hem binnen komt. Waardoor hij o.a. veel moeite ondervindt met de gebruikelijke clichés in onze dagelijkse communicatie.

‘Hoe gaat het?’, ‘Hoe is het?’, ‘Alles goed?’ en ‘Zo!?…leef jij nog?’, noemt Henk daarom ook Clichématige Contact Constructies (CCC’s).

Daarentegen deelt hij ‘Fijne dag!’, ‘Succes!’, ‘Hou je haaks!’ en ‘Rij voorzichtig!’ weer in bij de MGGG’s, of te wel het Mee Geef Gewens Gedoe.

Het interne beleefde jongentje, die meent dat Henk op de CCC’s dient! te antwoorden en de MGGG’s moet honoreren (of ze zelfs moet uitvoeren!!) draait meteen maar de duimschroeven aan. Daarnaast verplicht hij zichzelf om absoluut eerlijk te zijn. Kom daar maar eens uit, op zo’n moment, in deze snelle wereld.  Maar gelukkig huist er een vrije Henk in hem, die op zulke moeilijke momenten steeds meer in grijpt en CCC’s tracht te pareren met ‘waarheids-tegenvragen’!

Met MGGG’s weet de vrije Henk ook wel raad. Kortom…….de omgang met anderen is voor Henktelkens weer een hele worsteling en vraagt een behoorlijke dosis alertheid van hem. Op humoristische wijze doet Henk hiervan haarfijn verslag.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *