VERNISSAGE ANGELA DE GROOT EN RUURD K. HUIZENGA

VERNISSAGE ANGELA DE GROOT EN RUURD K. HUIZENGA

Op zondag 13 september a.s. vindt om 14:00 uur de feestelijke opening plaats van een expositie met fotokunst van Angela de Groot en met linoleumsneden van Ruurd K. Huizenga. Beide kunstenaars exposeren in Kunst en Cultuurhuis De Ent, Bovenpad 13 in Hellum.
De expositie is vervolgens iedere zondag van 14:00 tot 17:00 uur tot en met

8 november 2020 geopend voor bezoekers. De muziek wordt verzorgd door Barry Bronsema.

Angela de Groot (Meppel) begon in de jaren ’70 op een fotoclub met het maken van zwart-wit foto’s. Nadat het fotograferen een tijdje had stilgelegen, pakte de Groot in 2018 opnieuw het metier op en is zich gaan verdiepen in de wereld van digitale fotografische technieken. Daarin kan ze experimenteren op kleur, vorm en lijnen en komt hiermee tot verrassende resultaten. Inspiratie haalt Angela de Groot uit zaken die haar aandacht trekken. Wat zij met haar foto’s wil uitstralen is het meebewegen met het leven. Soms vrolijk en uitbundig, soms door rust en bezinning.

Ruurd K. Huizenga (Leeuwarden) was al vroeg bezig te ontdekken hoe hij zich het beste op kunstzinnige wijze zou kunnen uitdrukken. Vanaf zijn 19e jaar begon hij met het tekenen van mandala’s. Twee jaar geleden bezocht Huizenga een overzichtstentoonstelling van M.C. Escher waar veel van diens linoleumsneden en litho’s te zien waren. Geïnspireerd door wat hij zag in het Fries Museum is Huizenga zelf linoleumsneden gaan maken. In de toekomst wil hij zich ook richten op het maken van van linoleum gravures en drukwerken.;

De entree in Kunst en Cultuurhuis De Ent is vrij. De Ent is 13 september voor bezoekers open vanaf 13:00 uur
Houd de covid19 richtlijnen in en rond De Ent in acht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *