De Rijdende popschool

De Rijdende Popschool in De Ent

Volgend jaar krijgen kinderen van basisscholen in De Ent les in het bespelen van een instrument van De Rijdende Popschool. Oudere leerlingen die al in teamverband kunnen samenspelen, zullen samen op Art Carnivale een afrondend slot optreden verzorgen.

Doel van de Rijdende Popschool is om het maken van muziek voor zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen toegankelijk te maken. Om mee te doen met de Rijdende Popschool hoef je geen instrument te kunnen bespelen en je hoeft ook niets te huren of te kopen. Kinderen, jongeren en volwassen krijgen muziekles in een bandje. De muziekschool komt naar de dorpen toe met alle spullen die nodig zijn, zoals instrumenten, versterkers, microfoons en een zanginstallatie. Er wordt lesgegeven door een professionele bandcoach.

Het concept van De Rijdende Popschool bestaat uit een standaardpakket voor leerlingen van basisscholen. Scholen in de naburige dorpen krijgen bericht van de aanwezigheid van de Rijdende Popschool. De Rijdende Popschool zorgt voor alle reclame uitingen, voor de backline, de apparatuur en de bemensing. 
Een prettige bijkomstigheid van de Rijdende Popschool is dat er met spelende leerlingen altijd ouders meekomen bij de muzikale presentaties.

Website: www.derijdendepopschool.nl